Dik & Schil, puur circulair genieten! 

De duurzame en circulaire Likeuren van Dik & Schil zijn een vrucht van de Minor Entrepreneurship aan de Universiteit van Amsterdam. Trots dat wij dit mogen aanbieden in onze Impact Boxen.

Dik & Schil Orangecello

Het duurzame alternatief voor jouw favoriete drank

Dik&Schil maakt sterke drank van koffiedik en sinaasappelschillen die overblijven bij horecagelegenheden. Deze grondstoffen krijgen zo het tweede leven dat ze verd

Twee jonge psychologie studenten vonden elkaar in een gezamenlijke voorliefde voor de horeca. Nu werken de heren niet alleen aan heerlijke dranken maar worden alle mogelijke toepassingen van de grondstoffen verkend. Houd deze pagina en de social media kanalen goed in de gaten want we staan op de vooravond van iets groots.

Puur circulair genieten

Twee jongens uit de horeca vormen samen de motor achter het bedrijf. Op eigen kracht zamelen zij koffiedik en sinaasappelschillen in.

Zij hebben een visie: een circulaire productieketen waarbij een restproduct een grondstof wordt. Ontstaan uit een ergernis, 30% van al ons eten en drinken verandert in afval ondanks dat veel daarvan nog vol zit met voedingsstoffen en smaak, zonde! Dat vonden zij ook en daarom staken zij de handen uit de mouwen.

Net als bij de Impact Box wil ook Dik & Schil laten zien dat duurzaamheid ook leuk kan zijn en dat circulariteit kan leiden tot fantastische producten. 

Duurzame en circulaire Likeuren

De Dik&Schil Circulaire Gin is in samenwerking met Koppert Cress ontwikkeld. Deze samenwerking ontstond nadat Stijn bij Koppert Cress op locatie was om een vriend te helpen met een video opdracht. Tijdens het wachten raakte hij aan de praat met een medewerker en vertelde Stijn het verhaal van Dik&Schil.
De medewerker gaf aan dat zij door de lockdowns enorm veel (kostbare) producten weg moest gooien, zoals shiso blad, kardemomblad en kaffir lime bladeren, die voorheen aan sterrenrestaurants geleverd werden.
Dik&Schil mocht deze producten kosteloos hebben om te verwerken in een mooie drank. Voor Koppert Cress betekent dit dat zij geen producten meer hoeft weg te gooien en voor Dik&Schil kan een prachtige gin ontwikkelen. Dik&Schil Circulaire Gin is het resultaat; een mooie toegankelijke gin die een beetje Aziatisch aandoet door de bijzondere botanicals.

Circulaire Gin

De botanicals die gebruikt worden om tot de Circulaire Gin te komen, zijn jeneverbessen, shisoblad, kardemomblad en kaffir lime bladeren. Ook wordt er een distillaat van de Orangecello toegevoegd. Alle botanicals worden eerst apart van elkaar gedistilleerd, waar vervolgens tincturen van gemaakt worden.
In de Circulaire Gin is de kardemom de drager, zorgt de kaffir lime ervoor dat de citrustonen duidelijk aanwezig zijn op de voorgrond en zorgt het shisoblad voor de citrus-, limoen- en anijstonen.
Het resultaat is een kruidige en frisse gin, waarbij de verschillende smaaklagen achter elkaar tevoorschijn komen. In het begin begroet de gin met een “kick”, waarna de gin zachter en zoeter wordt en de lange afdronk ingezet wordt. Zelf vinden wij dat de gin een heerlijke friszoete smaak heeft van de sinaasappelen, aangevuld door de andere botanicals.
Het alcoholpercentage van de Dik&Schil Circulaire Gin zit op 42%. Hier is voor gekozen omdat de zachte en frisse smaak met dit percentage perfect wordt behouden.

Leuk om te weten is dat de naam Dik&Schil is afgeleid van koffiedik (Dik) en sinaasappelschillen (Schil).

Bekijk hier onze Impact Borrel Boxen.

Verras je medewerkers, collega’s of klanten met Impact Cadeau Box op het meest persoonlijke geefmoment van het jaar; zijn of haar verjaardag of jubileum. We hebben enkel de verzendadressen, de verzenddatum en een (persoonlijke) boodschap nodig van jou, wij doen de rest.

Updating…
  • Geen producten in de winkelwagen.