Yespers - bijzondere en lekkere producten

In 2014 is Yesper begonnen aan een reis om onze voedselketen te veranderen. Op naar een voedselsysteem wat bijdraagt in plaats van afbreekt! En dat kan met heel lekkere en bijzondere producten! Heerlijk bij een Impact Borrel Box en uiteraard te vinden in ons duurzame Kerstpakket.

Yesper noemt dat Nieuwe Natuur. Lekkere producten (voor jou), duurzamer geproduceerd (voor onze planeet) én inclusiever gemaakt (voor de mensen in de voedselketen).

Yesper Impact Box Duurzaam KerstpakketHoe Yesper  dat doet? Vooral door op te pakken en aan te pakken, stap voor stap of, in ons geval, ingrediënt voor ingrediënt. Dat smaakt steeds beter! Zo komen de cashews in onze crackers en cashewspreads direct van lokale boeren in Burkina Faso en gebruiken we overgebleven groenten en fruit voor onze granola en smoothiespreads!

Shaking up the system

Hoe bouwen we aan dat nieuwe systeem? Door stap voor stap de ingrediënten die we gebruiken vanuit twee kanten te bekijken; 1) hoe zorgen we dat steeds meer mensen in de keten profiteren van 2) steeds meer duurzaamheid. Als we namelijk in staat zijn steeds meer mensen mee te laten delen van de voordelen, ontstaat er meer draagvlak en daarmee meer versnelling. Dat nieuwe systeem bouwen we ingredient voor ingredient.

Onze missie is een spannend en lange termijn project. We leren elke dag en zien ook elke dag nieuwe kansen om onze impact te vergroten. ransitie naar die inclusieve en duurzame keten richten we ons op:

1) We voegen echte waarde toe
bijvoorbeeld door verspilling te voorkomen en het investeren in het duurzaam verhogen van kwantiteit en kwaliteit van ons voedsel.

2) Verlagen de footprint en creEren werk
door lokale verwerking van ingrediënten en voorkomen van reststromen combineren we een lagere footprint met meer werkgelegenheid.

3) versnellen onze impact…
door die lokaal verwerkte ingrediënten niet alleen voor onze eigen producten te gebruiken maar ook andere verwerkers te motiveren ze te gebruiken.

Stap voor stap gebruiken we de ingrediënten in onze producten om voedselverspilling tegen te gaan en meer lokale banen en eerlijke inkomens te realiseren. Samen met onze ketenpartners kijken we continu hoe het nóg beter kan en realiseren we concrete en impactvolle projecten. Zo werken we toe naar een inclusieve en duurzame voedselketen voor iedereen. Dat noemen we Foodwithimpact!

Minimale verspilling met de Impact Box

Naast alle partners van de Verspillingsvrije Week, waaronder gemeentes, grote supermarkten en voedselproducenten, zit ook de ImpactBox natuurlijk niet stil op dit gebied. Of het nu gaat om de geredde groentesauzen van Food Fellows, de tosti’s en toastjes van restbroden van De Tweede Jeugd, of de Spread-it van geredde kaas, bij alle producten die de ImpactBox aanbiedt staat minimale verspilling namelijk centraal!

Met deze en nog veel meer lekkere, duurzame en sociale producten draagt ook de Impact Box dus een steentje bij aan de strijd tegen voedselverspilling! Een mooi voorbeeld is onze Impact Box Kerstpakket ‘NO(Social)Wastehttps://www.yespers.com/

.

Updating…
  • Geen producten in de winkelwagen.