Healthy Seas Socks. Draag een sok. Red een vis!

De sokken van Healthy Seas Socks worden deels gemaakt van achtergelaten visnetten in zee. Het merk is onderdeel van Star Sock, top-5 sokkenproducent in Nederland, en maakt zich met internationaal erkende goede doelen hard voor een schonere zee. Samenwerking met het bureau Fama Volat leverde recent een opmerkelijke spurt in naamsbekendheid en omzet op.

Draag een sok. Red een vis

Met Healthy Seas Socks draag je bij aan een schonere zee door zachte en comfortabele sokken te kopen. Healthy Seas Socks worden namelijk deels gemaakt van oude visnetten. Deze zogenaamde ghost nets worden achtergelaten of verloren in de oceaan. Door ze op te duiken krijgen koralen weer de kans om op de bodem te groeien, blijven zeedieren er niet in hangen en voorkomen we extra plastic soep.

In samenwerking met het Healthy Seas initiatief halen we ghost nets uit de oceaan en transformeren we dit tot geregenereerd nylon. Healthy Seas Socks combineert het geregenereerde nylon met 100% biologisch GOTS katoen. Zo verandert een ogenschijnlijk simpele sok in een effectief middel om makkelijk en snel bij te dragen aan een betere wereld.

De sokken van Healthy Seas SocksJouw draagcomfort is voor ons net zo belangrijk als de vissen in de zee. 

Daarom zijn alle Healthy Seas Socks voorzien van een platte teennaad zodat je geen last hebt van knelpunten. Bovendien zorgt de brede boord aan de bovenkant ervoor dat ze lekker blijven zitten. Of je nou kiest voor een klassieke sok, een leuke print of een visnet patroon, met Healthy Seas Socks aan je voeten zijn we weer een stap dichterbij een schone zee.

Samen voor een schone oceaan

Het Healthy Seas initiatief is medeopgericht door Star Sock, het moederbedrijf van Healthy Seas Socks. Het non-profit initiatief Healthy Seas werd in totaal door drie gespecialiseerde bedrijven opgericht: Ghost Diving als professional in het opduiken van spooknetten, Aquafil als nylon producent afkomstig van afval en Star Sock die al decennialang sokken maakt van hoogwaardige kwaliteit. Samen maken zij duurzaamheid beter bereikbaar voor iedereen.

Een deel van de opbrengst van Healthy Seas Socks gaat naar het Healthy Seas initiatief. Met dit geld zetten zij in op preventie, educatie en het opnieuw opduiken van verloren visnetten. Sinds 2013 verzamelde het Healthy Seas initiatief al.

Maximale impact

De droom van de Impact Box
Bij de Impact gaan we voor een wereld waarin we niet meer verspillen en elk menselijk potentieel ten volste wordt benut. Met I-did en nog veel meer lekkere, duurzame en sociale producten draagt ook de Impact Box dus een steentje bij aan maximale impact! Een mooi voorbeeld is onze Impact Box Kerstpakket ‘NO(Social)Waste‘.

Updating…
  • Geen producten in de winkelwagen.