I-did. duurzaam & sociaal tot in elke vezel

Bij de Impact Box zijn we elke dag op zoek naar de mooiste, duurzaamste en sociaalste producten, partners en levarnciers. Vandaag in de spotlight: i-did. duurzaam & sociaal tot in elke vezel.

Het doel van de Impact Box en i-did is maximale impact

De sociale en duurzame pijlers zijn de ankers van onze organisatie. Ons uiteindelijke doel is inclusie door middel van werk en het verwerken van reststromen. Door onze volledige focus op maximale impact is ons winstoogmerk slechts een middel. Wat ons betreft is dat de basis naar een betere wereld en de beweging naar een nieuwe economie.

Het is voor i-did een eervolle taak om bedrijven te wijzen op hun eigen verantwoordelijkheid en de belangrijke rol die ze spelen in de wereld. Elke dag zijn er keuzes om je als bedrijf te verhouden tot mens, maatschappij en milieu. Samenwerking en elkaar inspireren zijn sleutelwoorden om te veranderen naar een toekomst die meer van ons vraagt. Wij zijn graag de boodschappers, de pioniers die de keten in verandering brengen.

Gerecycled vilt

duurzame onderzetterHet gerecycled vilt van i-did, i-felt, is gemaakt van textieloverschotten die anders verbrand worden of op een afvalberg belanden. Je herkent de afgeschreven uniformen van onder andere Defensie, IKEA, De Efteling en KLM.

Doordat i-felt gemaakt is van gerecyclede kleding is het zacht, aaibaar en een ware eye-catcher. Het vilt heeft een akoestische werking, zodat het ideaal is bijvoorbeeld voor horeca en industriële panden. Of je gebruikt ons oersterke vilt als tas om je dagelijkse boodschappen mee te vervoeren. Wat ga jij doen met ons i-felt?

Duurzaam design

Onze tassen en accessoires worden zorgvuldig ontworpen door onze designer. Hier wordt niet alleen gekeken naar hoe mooi een product is, maar ook of dit product lang mee kan gaan. Hierdoor is niet alleen ons materiaal duurzaam, maar ook de producten zelf. Alle tassen en accessoires worden gemaakt in onze ateliers. Hier begeleiden we mensen, die lang niet of nog nooit gewerkt hebben, naar duurzaam werk.

In elk product zie je de oorsprong van het textiel terug. Zo zie je bijvoorbeeld bij de kleur Defence Green af en toe nog een klein stukje groene stof van oud leger textiel. Je hebt dus een duurzaam product in handen met een geschiedenis en een bijzonder verhaal.

I-did begeleidt mensen naar werk

Ik zie je denken. Iedereen kan in deze tijden toch aan het werk als ze willen? Nou, er zijn maar liefst 300.000 mensen die momenteel in de langdurige bijstand zitten. Zij hebben te maken met multiproblematiek.
Oftewel problemen op meerdere leefgebieden. Ze willen wel, maar hebben een duwtje in de rug nodig. Tel daar de uitdijende textielberg, zo’n 330 miljoen kg oud textiel in Nederland per jaar, bij op en je snapt dat er snel iets moet gebeuren.

Maximale impact

De droom van de Impact Box
Bij de Impact gaan we voor een wereld waarin we niet meer verspillen en elk menselijk potentieel ten volste wordt benut. Met I-did en nog veel meer lekkere, duurzame en sociale producten draagt ook de Impact Box dus een steentje bij aan maximale impact! Een mooi voorbeeld is onze Impact Box Kerstpakket ‘NO(Social)Waste‘.

Updating…
  • Geen producten in de winkelwagen.