Instock speciaalbier, bier van reststromen

Een derde van alle voedselproductie wereldwijd haalt ons bord niet. Dat kan anders. Om nog meer eten te redden, zijn we samen met De Loonbrouwerij het experiment aangegaan om van reststromen Instock speciaalbier te maken. Met als resultaat Pieper Bier, Bammetjes Bier en Boos Bier!  Lekker in een Impact Borrel Box of in ons Kerstpakket.


Instock Impact Box BierenInstock bestaat uit een team van enthousiaste mensen met één duidelijk doel: we houden van eten, en niet van verspilling. Van food rescuers die dagelijks bezig zijn met het redden en het verzenden van producten tot onze kantoor helden, die klaar staan voor vragen en bezig zijn met nieuwe projecten!

DE OPRICHTERS

Selma, Merel, Bart en Freke leerden elkaar kennen bij Albert Heijn. Als assistent supermarktmanager zagen ze een kans om een betere bestemming te creëren voor de onverkochte producten. Met support van Albert Heijn hebben ze Instock kunnen realiseren. Met het restaurant, producten en catering geven ze opnieuw waarde aan onverkochte producten. Bovendien wil Instock mensen bewuster maken van het probleem en hoe ze hier zelf aan bij kunnen dragen. Instock is een ‘social enterprise’ waarbij de missie altijd voorop staat. De oprichters Bart en Selma vormen nog steeds het bestuur van Instock. Zij blijven zich net zo lang inzetten om voedselverspilling op de kaart te zetten, totdat ze zichzelf overbodig hebben gemaakt.

Minimale verspilling met de Impact Box

Naast alle partners van de Verspillingsvrije Week, waaronder gemeentes, grote supermarkten en voedselproducenten, zit ook de ImpactBox natuurlijk niet stil op dit gebied. Of het nu gaat om de geredde groentesauzen van Food Fellows, de tosti’s en toastjes van restbroden van De Tweede Jeugd, of de Spread-it van geredde kaas, bij alle producten die de ImpactBox aanbiedt staat minimale verspilling namelijk centraal!

Met deze en nog veel meer lekkere, duurzame en sociale producten draagt ook de Impact Box dus een steentje bij aan de strijd tegen voedselverspilling! Een mooi voorbeeld is onze Impact Box Kerstpakket ‘NO(Social)Waste

Updating…
  • Geen producten in de winkelwagen.