The Bamboovement: plastic replacement movement

De Impact Box en the Bamboovement zijn het beu om stranden bedekt met plastic te zien. Zij hebben er genoeg van om nóg een video te zien van een schildpad of dolfijn die stikt in plastic. Het verhaal van The Bamboovement is een resultaat van dit soort confrontaties. Ze motiveren ons om onze missie na te jagen – voorkomen dat er in 2050 meer plastic dan vis in de oceanen ronddrijft.

Bamboovement Impact Box bamboe rietjeBamboovement is opgericht om voorgoed een oplossing te bieden voor de plastic crisis. Hoe? Door het aanbieden van hoogwaardige duurzame alternatieven die onze aarde niet schaden maar weer een stukje schoner maken. Samen met een groep gelijkgestemden werken wij elke dag aan innovatieve ideeën om plastic de wereld uit te helpen.

Impact Box ook tegen Plastic soep

Terwijl je dit leest drijven er in onze oceanen ongeveer 5.25 biljoen stukjes macro- en microplastics rond. Dit is tussen 60% en 90% van al het afval in de oceanen. Elke dag komen daar 8 miljoen stukjes bij – dit komt neer op een vuilniswagen elke minuut. Dieren lijden hieronder. Elk jaar sterven er als direct gevolg van plastic, ongeveer één miljoen zeevogels en 100,000 andere zeedieren. Als consumenten hebben wij de verantwoordelijkheid om dit te veranderen.

Over The Bamboovement

In Europa wordt 31,1% van al het plastic gerecycled. Wereldwijd is dit slechts 9%. Veel plastic soorten kunnen niet gerecycled worden. Zoals koffiebekers, rietjes, plastic bestek en plastic tassen. Dit zijn de producten die wij voorgoed willen vervangen door het aanbieden van biologisch afbreekbare producten. Elk product van The Bamboovement draag daarom een steentje bij aan een schonere aarde.

Waarom The Bamboovement in de Impact Box

Zoals velen van mijn generatie, voelde ik me al jong een wereldburger. En zo besloot ik in 2014 om voor een jaar de wereld rond te trekken. Onze zeeën en oceanen trokken aan me, daarom vond je me vooral aan de kust. Het liefst op een surfplank of met een duikfles op mijn rug.

Tijdens een trip naar Indonesië ontmoette ik Simon. Een Indonesische man die zijn eigen restaurant uit bamboe heeft gebouwd nadat hij had geleerd hoe sterk, behendig en duurzaam bamboe is. Enkele jaren later gingen Simon en ik samenwerken. In zijn workshop produceerde hij bamboe rietjes. Nadat we een plan hadden opgezet om plastic rietjes te vervangen was The Bamboovement geboren.

Naar een schone planeet

Bamboovement Impact BoxVolgens de strandwachters had het vogeltje waarschijnlijk teveel plastic in zijn maag. Het gebeurt zo vaak dat een vogel of zeedier zoveel plastic eet dat hij eraan dood gaat. De strandwacht bracht het beestje n aar de dierenarts en dat is het laatste wat we erover hebben gehoord. We kunnen alleen maar hopen dat hij nu gelukkig rondvliegt op zoek naar vis in plaats van plastic.

Dit zijn de redenen waarom we doen wat we doen. Want we weten dat er nog veel meer vogels en zeedieren dagelijks lijden door het afval dat wij creeëren. De invloed van ons plastic op de natuur is onverstelbaar. En wij, als mensen, hebben het vermogen om hier een verandering in te brengen.

Wij weten dat onze samenleving makkelijk zonder plastic kan leven.

Als jij er ook zo over denkt, steun ons dan in onze missie voor een schone en plasticvrije planeet. En onthoud: elke kleine stap telt!

Ben je geraakt door het  verhaal van The Bamboovement en ben je het dierenleed door toedoen van plastic ook helemaal zat? Klinkt alsof je klaar bent om voor verandering te zorgen. Er zijn een hoop dingen die je zou kunnen doen en sommige kosten meer tijd dan andere. Koop een Impact Box, en up-to-date blijven is super simpel en helpt je zonder twijfel om de plastic crisis te bestrijden. Je weet namelijk alles van de laatste ontwikkelingen en oplossingen als je op de hoogte blijft.

Duurzame Kerstpakketten

Kerst is de periode in het jaar om uitgebreid te genieten van talloze gangen, gezelligheid en samenzijn met familie en verrassende geschenken. Kerst is de tijd om een blijk van waardering te geven aan je naasten, zoals familie, vrienden en collega’s. Voor de laatste groep ben je hier aan het juiste adres. Bij de Impact Box doen we alles aan het creëren van kerstpakketten die jullie duurzame band symboliseren zodat je een cadeau geeft waarmee je indruk maakt. Bekijk hiet onze Impact Kerstpakketen hieronder en weet dat je met een duurzaam kerstpakket bijdraagt aan een betere wereld voor iedereen.

Updating…
  • Geen producten in de winkelwagen.