Van Eigen Deeg: De lekkerste ambachtelijke koekjes

Door ervaring en kennis toe te passen wil Van Eigen Deeg ambachtelijke, verantwoorde en duurzame koeken maken die net als de Impact Box met liefde en passie zijn bereid.

Het onstaan Van Eigen Deeg

Er was eens een klein meisje die opgroeide in een bakkerij in het land van Cuijk. ‘s Ochtends werd ze wakker van de machines uit de bakkerij, die onder haar slaapkamer was. Haar ouders beheerde diverse bakkerswinkels in de streek. Door haar omgeving tussen de deegrollers, meel en ovens ontstond haar liefde voor het vak. 

Van jongs af aan werd ze meegenomen en leerde ze de fijne kneepjes van het vak leren. Het begon met vruchtjes en chocolaatjes op de taarten leggen en al snel stond ze zelf in de winkel. Deze bakkersdochter maakte op jonge leeftijd al kennis met de essentie van bakken, kwalitatief goede producten maken. 

Hierdoor maakte zij op jonge leeftijd al de lekkerste taarten, broodjes en koeken. Haar naam is Marijntje en gebruikt haar jarenlange ervaring en kennis binnen het bakkersvak, om zelf de allerbeste koekjes te maken. 

Voor haar betekent dat de koekjes een heerlijke smaak moeten hebben. Daarnaast moeten het ambachtelijke, verantwoorde en duurzame koeken zijn. Met zo veel mogelijke biologische grondstoffen, dat zijn koekjes van eigen deeg.

Visie Van Eigen Deeg

Van Eigen Deeg wil een trendsetter zijn op het gebied van koekjes: in smaak, beleving en verpakking. Van Eigen Deeg is een merk dat iedereen aanspreekt en ook een assortiment heeft met diverse smaken. Uiteraard met kwalitatief goede grondstoffen en bijzondere smaken. In de bakkerij heerst een positieve sfeer en mensen willen er graag werken. Bij Van Eigen Deeg krijgt iedereen een kans om zich te ontwikkelen en mee te helpen de missie van Van Eigen Deeg in te vullen. Dit kan uiteraard alleen maar als iedereen zich echt inzet en ook het beste uit zichzelf wil halen: work hard, play hard is een van hun kernwaarden.

Paperwise

De buitenkant van het zakje is Paperwise. Een nieuwe generatie papier van een hoge kwaliteit met een lage milieu impact. Het wordt gemaakt van landbouwafval, de stengels en bladeren die overblijven na de oogst. PaperWise geeft een 2e leven aan landbouwafval door er hoogwaardig papier en karton van te maken. En daarnaast een extra inkomstenstroom aan de boeren die dit landbouwafval verkopen. Voor PaperWise bestaat er geen afval in de natuur!

Cellulose

De binnenkant bevat een cellulosezakje van verdund houtbladvezel. Dit is transparant. 

De toekomst

Van Eigen Deeg is baanbrekend met deze composteerbare verpakking. Zelfs de grootste struisvogelpoliticus kan er niet meer omheen: de wereld heeft een omvangrijk milieuprobleem. En duurzaamheid is het sleutelwoord. Ook de verpakkingsindustrie zoekt naar verantwoorde oplossingen. In een ideale wereld gebruiken wij op z’n minst minder verpakkingsmateriaal, maar dan moet dit niet ten koste gaan van het product. Een verpakking die zowel duurzaam als functioneel is, is circulair. 

Van Eigen Deeg: de Tony’s Chocolonely van de koeken

Naast het impact maken met een 100% composteerbare verpakking willen ze impact maken met smaak van hun koeken. Originaliteit en authenticiteit zijn key. Ze willen de Tony’s Chocolonely van het koekschap worden. Verwacht verrassende smaken, niet de zoveelste biscuit. Nog niet allemaal vegan, maar houd ze in de smiezen. 

Wacht, ze hebben ook nog een circulaire koek die van gered brood en cranberries wordt gemaakt. Een koek als vuist tegen de voedselverspilling, dus uiteraard te vinden in de Impact Box Kerstpakket ‘No (Social) Waste!’.

Updating…
  • Geen producten in de winkelwagen.