Impact Box Kerstpakket ‘No (Social) Waste!’

 54,95

Een derde van alle voedselproductie wereldwijd haalt ons bord niet. Dat kan anders = Impact Box Kerstpakket ‘No (Social) Waste!’ =  bijdragen aan de klimaatdoelstelling SDG 12.3: 50% minder voedselverspilling in 2030.

  
Beschrijving

Maak van Kerst 2022 een No (Social) Waste feest met deze verrassende Impact Box! In deze Impact Box vind je maar liefst 14 verrukkelijke producten die ziijn gemaakt van ingrediënten die anders verspild zouden worden. Lekker bezig! Deze Box gaat voor circulaire en inclusieve toekomst: No (Social) Waste! We zien bruikbare grondstoffen waar andere schroot zien en talenten in mensen waar andere hun uitval waarnemen.

Wat maakt het Kerstpakket No (Social) Waste zo bijzonder?

Het weggooien van eten en drinken gebeurt helaas nog steeds op grote schaal. De gemiddelde Nederlander gooit ongeveer 34 kilo(!) eten per jaar weg. ‘Vroeger’ leerden we nog inventief te zijn door voedsel ter verwerking tot nieuwe gerechten of het conserveren en inmaken van ‘teveel’ voedsel. Bij veel mensen heerst een ware ‘weggooicultuur’. En dat is enorm zonde! Niet alleen voor het eten zelf, maar ook voor de energie, CO2-uitstoot en water die het produceren en transporteren kost.

1. Code Blond, bier van Hemelswater!

De Prael is een Amsterdamse bierbrouwerij die in 2001 is opgericht met het plan om bier te brouwen en daarmee mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de kans te geven om te werken. Sinds 1998 hebben we in Nederland niet zo’n natte eerste helft van de zomer gehad. Balen natuurlijk, maar niet voor iedereen. Bierbrouwer Hemelswater maakt namelijk gebruik van al het regenwater om bier te brouwen. In samenwerking met de Amsterdamse brouwerij de Prael is er nu Hemelswater: Code Blond op de markt. Is de klimaatverandering toch nog ergens goed voor!

2. Crostini van De Tweede Jeugd

Elke dag blijven er in Nederland honderdduizenden broden onverkocht. Zonde, want die broden zijn natuurlijk nog perfect om te gebruiken. Daarom heeft het team van De Tweede Jeugd hun missie gemaakt om zoveel mogelijk restbroden te redden. En dat doen we door er nieuwe, heerlijke producten van te maken!

3. Spread-it van 100% geredde kaas

Smeren en dippen! Omdat Spread-it zo romig is, is het ontzettend goed smeerbaar én een ideale dipsaus. Probeer eens Spread-it Naturel op je beschuit, of een Italiaanse bol met de Tomaat-variant. Of ervaar hoe goed je Spread-it kunt gebruiken als dipsaus bij een borrelhapje!

4. The Ketchup Project

Samen met Keniaanse boeren ontwikkelt The Ketchup Project een lokale drooghub. Daar drogen we een vast deel van de tomaten- en mango-oogst zodat ze 1,5 jaar langer houdbaar blijven. We nemen de gedroogde producten tegen een eerlijke prijs af en maken er vervolgens heerlijke ketchup van! Op deze manier gaan we verspilling tegen, én helpen we de boeren aan vaste, goede inkomsten.

4. Circularikoek het meest circulaire koekje – Van Eigen Deeg

Van Eigen Deeg Deeg laat zien hoe je circulaire prodcuten maakt. Vanweg de reststromen is de circularikoek het meest circulaire koekje. En nog lekker ook!

6. Twisted Jams

Omdat Twisted  met ‘waste’ werken, weten ze ’s ochtends vaak niet wat ze ’s middags gaan maken. Dat houdt Twisted scherp en creatief en ze kunnen daardoor altijd een spannend assortiment aanbieden.

7. Pieper Bier

Pieper Bier is een lichte Pale Ale van Instock en wordt gemaakt van geredde aardappelen. Met fijne tonen van meloen, mango en kruisbes is Pieper Bier een perfect pilsje voor de echte bierliefhebber. Verzesvoudig jouw impact met een sixpack en maak jezelf of een ander blij. Proost!

8. The Good Roll – Duurzaam & Natuurvriendelijk

Dit duurzame toiletpapier van The Good Roll is zacht, sterk en net zo goed voor jou als voor je portemonnee. Bomen zijn om te knuffelen, niet om te eindigen als papier in jouw toilet.

9. de Koeckebackers

De Koeckebackers is een sociale onderneming waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de lekkerste koeken maken.

10.Yespers – Crackers Cashew & Bierbostel

Deze heerlijke crackers van Yespers worden gemaakt van bierbostel: een restproduct wat overblijft na het brouwen van bier. Bierbostel zit namelijk boordevol waardevolle stoffen. Zonde om zomaar weg te gooien dus!

11. Food Fellows: Pasta Sauce Traditional, van geredde groenten.

Gezond en voedzaam dat zijn de sausen van Food Fellows. Altijd van de hoogste kwaliteit. Rijk aan voedingsstoffen, arm aan calorieën. En vooral ook duurzaam. Met een lage footprint. En met minimale waste.

13. Kaars met een verhaal

Wat een bijzondere kaars en met zo veel liefde en passie gemaakt door de Makers van Bartiméus, de organisatie die visueel beperkten ondersteunt op het gebied van leren, wonen, werken en leven.

*Ook wij houden natuurlijk niet van verspilling! Het kan daarom soms voorkomen dat de boxinhoud (minimaal) kan varieren van de afbeelding en genoemde producten.

Een Kerstpakket met een verhaal en impact!

Onze Impact Boxen worden met liefde en passie samengesteld en zijn een feestje om te krijgen. Optioneel: een kaartje met Impact. Onze kaarten zijn ook bijzonder en worden gemaakt door Ons Tweede Thuis. Tijdens het afrekenen kunt u een persoonlijke boodschap achter laten.

  • U kunt meerdere bezorgadressen opgeven
  • Adressen lever je aan via een veilige en AVG-proof bestandsoverdracht
  • Verpakking, vulmateriaal & verzending (€ 6,95 per stuk)

LET OP: Meer dan 10 boxen zakelijk bestellen? Dat kan en met impact kortingen! Ook deze Impact box kan naar aparte huisadressen worden gestuurd in heel Nederland. Daarbij kunnen we samen naar op maat gemaakte voorstellen kijken. Stuur een mail naar hello@impactbox.nl of bel op 06 144 709 77. 

Nog meer Impact? Jazeker!

Samen maken we de duurzaamste en sociaalste Box van Nederland en geven we uw Kerst nog meer impact. Daarnaast gaat ook van deze Impact Box \10% van de winst naar Stichting Philia die met deze bijdrage online events kan organiseren voor mensen met een beperking in een sociaal isolement zitten.

Beoordelingen 0

Er zijn nog geen beoordelingen.

Een beoordeling toevoegen

Wees de eerste om “Impact Box Kerstpakket ‘No (Social) Waste!’” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Updating…
  • Geen producten in de winkelwagen.