HEERLIJKE LEKKERNIJEN IN BLIK: DUURZAAM & SOCIAAL

Mixblik is een sociale onderneming én wereldgerechten blikfabriek! Bij Mixblik werken 20 vrouwen die pas kort in Nederland wonen. In onze conservenfabriek in Rotterdam maken we de heerlijkste gerechten uit hun landen van herkomst. Leren en werken gaan hand in hand bij Mixblik. Tussen de bedrijven door oefenen we de Nederlandse taal en volgt iedereen een interne opleiding.

Mixblik is een sociale onderneming

die nieuwe Rotterdamse vrouwen vooruit helpt door samen maaltijden te bereiden. Alle recepten zijn origineel ingebracht door de vrouwen die bij Mixblik werken. Onze maaltijden zijn gezond, vegetarisch en makkelijk klaar te maken. We koken zoveel mogelijk met biologische en lokale ingrediënten!

Leerwerktraject in de fabriek

Mixbliks wereldgerechten worden in onze eigen fabriek gekookt en ingeblikt, helemaal ambachtelijk! Onze fabriek is ook een plek voor ontwikkeling. Bij Mixblik gaan leren en werken hand in hand. Ongeveer 15 vrouwen volgen het leerwerktraject. Zij leren van elkaar én van de betaalde productiemedewerkers, die ook ooit in het leerwerktraject begonnen zijn. Bij het hele proces komen ontelbaar veel dingen kijken om over te leren: koken, vullen, sluiten. Maar ook: administratie, verkopen, productontwikkeling en het bedienen van de machines.

Lekker gezond, lekker duurzaam

De maaltijden lekker, gezond en makkelijk klaar te maken. Drie gezonde redenen om te genieten van onze gerechten:

 • Groenten uit de buurt
  We halen onze ingrediënten waar het kan bij leveranciers uit de regio. Zo beperken we het transport en steunen we lokale boeren.DUURZAAM & SOCIAAL
 1. Biologisch, zo veel mogelijk!
  Bij Mixblik zijn we enorme natuurliefhebbers. Het is dan ook logisch dat we kiezen voor zo veel mogelijk biologische producten. Biologische teelt staat garant voor meer biodiversiteit, meer bijen en meer bloemen.
 1. Seizoensgebonden
  We gebruiken zo veel mogelijk seizoensgebonden producten. Dat is vers en goed voor het milieu.

Daarnaast heeft een (mix)blik drie duurzame voordelen:

 1. De maaltijden zijn lang houdbaar
  De inhoud van een blik blijft een aantal jaar goed. Door verhitting wordt het product op natuurlijke wijze geconserveerd. Daar komt geen e-nummer aan te pas. Bovendien kun je een mixblik gewoon buiten de koelkast bewaren.
 1. Blik is circulair
  Blik wordt voor 100% gerecycled. Ook raakt het geen waarde kwijt na recycling. Het kan steeds opnieuw worden gebruikt.
 1. Blik is kampioen lichtgewicht
  Blik is sterk en toch licht. Het is daarom makkelijk en veilig te vervoeren. Omdat het weinig weegt, is er bovendien minder brandstof nodig.

De droom van de Impact Box

Bij de Impact gaan we voor een wereld waarin we niet meer verspillen en elk menselijk potentieel ten volste wordt benut. Met I-did en nog veel meer lekkere, duurzame en sociale producten draagt ook de Impact Box dus een steentje bij aan maximale impact! Een mooi voorbeeld is onze Impact Box Kerstpakket ‘NO(Social)Waste‘.

Updating…
 • Geen producten in de winkelwagen.