Het bijzondere verhaal van de Impact Box

De Impact Box is niet ontstaan voor, maar juist door een enthousiast team van mensen meteen onbenut arbeidspotentieel. Een groep die niet denkt in beperkingen, maar in mogelijkheden. Die elkaar resepecteerd, waar wordt gekeken wat je wel kan, waar je blij van word en waar je in je kracht staat. Maar we doen het vooral samen, op mindere en op (vooral) goede dagen. 

Wat hieraan vooraf ging

Mijn naam is Vincent van Munster, een gepassioneerde sociaal ondernemer woonachtig in Nieuw-Vennep. In 2009 werkte ik in de commerciële sector, ik was manager van een hotel en had een internetbedrijf. In 2009 ging ik samen met mijn zus als vrijwilliger mee op een vakantie voor mensen met een lichamelijke beperking. Tijdens deze reis kwam ik tot twee conclusies: de deelnemers waren gelukkiger dan ik toen was, maar ze waren ook erg eenzaam. Hun verhalen raakten mij erg en sinds 2012 houd ik mij dagelijks bezig met het bestrijden van eenzaamheid en het creëren van kansen en banen voor hele bijzondere mooie mensen. De Impact Box is een eindresultaat van deze bijzondere reis.

In 2014 is Stichting Philia (betekent dichtbij vriendschap of broederliefde in het Grieks) opgericht om eenzaamheid te bestrijden onder mensen met een beperking die tussen wal en schip vallen. Een van de hoogtepunten van het jaar was en is het jaarlijkse 3e Kerstdag event. Niet alleen super gezellig, maar ook belangrijk omdat niemand eenzaam mag zijn met kerst. Tijdens de Corona periode was het 3e Kerstdag event niet meer mogelijk, we konden niet meer bij elkaar komen. Stichting Philia heeft daarom in de Corona periode meer dan 100 online events georganiseerd om toch nog contact met elkaar te houden. Oprichter Vincent van Munster bedacht toen samen met zijn cateringservice de BioExpress een borrelbox speciaal voor het online 3e Kerstdag event.

2020: De Impact Borrelbox was geboren. 

Door de enthousiaste reacties heeft de BioExpress toen de Impact Borrelbox verder ontwikkeld. Resultaat: een borrelbox boordevol overheerlijke hapjes met lekkere, eerlijke en goede producten met liefde en passie gemaakt door de talenten van de BioExpress. Niet zo maar een borrelbox maar een heuse proeverij vol impact. Wat een feest om te maken en wat een mooie reacties kregen wij over onze box.

2022: Impact Box, een box voor ieder moment

In 2021 zijn wij gestart met de pilot ‘het Impact Kerstpakket’. Wat een ontzettend hectische periode, maar wat een gave reacties van onze klanten. Na deze pilot, wat een ongelijke leerschool is geweest, zijn wij gestart met de ontwikkeling van de Impact Box: het mooiste, duurzaamste en scociaalste cadeau. Nieuwe boxen, maar met een vetrouwd recept: alle boxen en producten doen niet alleen hun naam eer aan. Naast dat alles impact maakt, vertellen ze ook allemaal een verhaal. Het verhaal van onze duurzame en sociale partners, de makers en de bijzondere inpakkers. Mensen met onbenut arbeidspotentieel, die door het maken of inpakken van de producten waardering krijgt voor zijn of haar werk.

Dit is dé reden waarom we de Impact Box hebben ontwikkeld. We koppelen duurzaamheid, design, impact en commercie aan dagbesteding. Daarbij verliezen we ons sociaal  ondernemerschap nooit uit het oog. Ons ondernemershart zorgt er juist voor dat we een financieel gezond bedrijf zijn en dat we kunnen doen waar we van houden.

Onze Missie

Iedereen van Waarde

Wij weten uit ervaring dat succesvol ‘meedoen’ in deze maatschappij niet voor iedereen vanzelfsprekend is, maar ook niet onmogelijk hoeft te zijn. Sterker: wij zijn ervan overtuigd dat ieder mens een talent heeft en moet kunnen deelnemen en bijdragen aan de maatschappij. Daarom hebben wij de Impact Box ontwikkeld. Onze missie is om einde te maken aan de zogenaamde ‘de afstand tot de arbeidsmarkt’ en nog meer talent met een afstand tot de arbeidsmarkt de kans geven zich verder te ontwikkelen.  Onze boxen en producten doen niet alleen hun naam eer aan. Naast dat alles impact maakt, vertellen ze ook allemaal een verhaal. Het verhaal van de makers en onze bijzondere inpakkers. Iemand met een  onbenut arbeidspotentieel die door het maken of inpakken van de producten,  waardering krijgt voor zijn of haar werk. De maker, die daardoor groeit en vooral heel blij is. 

Onze Visie

Vanuit bovengenoemde missie is een visie opgesteld over de wijze waarop wij onze Impact Boxen gaan samenstellen en maken. Wij gaan uit van een drietal uitgangspunten:

Ieder mens heeft een talent

Het bijzondere aan elke Impact Box is dat mensen met onbenut arbeidspotentieel de kwaliteit leveren. Het (kleine) team van begeleiders is aanwezig om te ondersteunen. Maar alleen wanneer dat nodig is.

Positieve BoodschapWij leveren kwaliteit

Onze happy Impact makers, partners en leveranciers worden gestimuleerd en uitgedaagd altijd het beste van zichzelf te laten zien en een wezenlijke bijdrage te leveren aan de kwaliteit van onze boxen en een mooiere wereld.

Ontplooiing en gelijkwaardigheid

Wij geven (nieuwe) kansen voor ontplooiing en maatschappelijk herstel vanuit de mens zelf, en groei naar maximale zelfstandigheid en eigen regie.

Social Return on Investment (SROI)

Heeft u een opdracht of een subsidie met een Social Return on Investment-eis gekregen? Gefeliciteerd, deze kunt u bij de Impact Box op verschillende manieren vervullen. Want bij ons maakt u immers direct maatschappelijke impact. Door uw besteding kunnen wij meer mensen met afstand tot de arbeidsmarkt een leer-werk-traject aanbieden en kunnen wij bij verdere groei meer makers zelf in dienst gaan nemen. Leer meer over de mogelijkheden van Social Return on Investment (SROI) bij de Impact Box.
 

Onze Kernwaarden:

Kwaliteit

Samen Succesvol

Plezier

Aandacht

Updating…
  • Geen producten in de winkelwagen.