De Impact Box is een social enterprise!

 

Maatschappelijke vraagstukken die roepen om vernieuwende oplossingen zijn er genoeg. Hoe creëren we bijvoorbeeld geschikt werk voor de 1,3 miljoen potentiële werknemers die nu een uitkering hebben? Hoe creëren we in ontwikkelingslanden banen waarmee mensen zichzelf uit hun armoede kunnen halen? Hoe verminderen we voedselverspilling in de keten? Of hoe ontwikkelen we circulaire businessmodellen, zodat we onze schaarse grondstoffen behouden voor volgende generaties? Het is maar een greep van de thema’s waar sociale ondernemingen zich op werpen.
Wat houdt dat eigenlijk in? De definitie omschreven door Social Enterprise NL is als volgt:
Definitie ‘sociale onderneming’
Social Enterprise NL gaat uit van een internationaal geaccepteerde definitie van ‘sociale onderneming’. Ook de Sociaal Economische Raad (SER) heeft deze geadopteerd. Daarnaast staat Social Enterprise NL aan de wieg van de Code Sociale Ondernemingen, die de definitie ‘vertaalt’ naar handvatten voor beleid en bedrijfsvoering. De grondslag (‘impact first’) en principes van de Code vormen een kader waarbinnen sociale ondernemingen zich kunnen ontwikkelen.
Impact first
Als sociale onderneming hebben wij een primaire een maatschappelijke missie; wij willen vóór alles een maatschappelijk probleem oplossen. Impact first! Iets waar wij als bedrijf al 20 jaar aan bijdragen op het gebied van mens en circulariteit.
ICT vanaf Morgen = een Social Enterprise
Wij zijn er trots op te zijn aangesloten bij Social Enterprise Nederland. Bovendien biedt het ons houvast: we wisselen kennis en ervaringen uit in een groot netwerk van meer dan 350 gelijkgestemde ondernemers, we nemen deel aan workshops, masterclasses, mentortrajecten en peer-learning events; we steunen zo de lobby voor wet- en regelgeving die beter is voor sociaal ondernemers in Nederland en dragen eraan bij dat sociaal ondernemerschap in Nederland groeit, professionaliseert en beter (h)erkend wordt.

Updating…
  • Geen producten in de winkelwagen.